Preporučujem „Kod Bore” u Rosuljama
Bili smo sa prijateljima na najboljem roštilju u poznatom delu Svemira. Kad sam prvi put jeo roštilj u Rosuljama, imao sam neku vrstu prosvetljenja, jer sam video koliko dobro meso može da bude i potpuno su mi se promenili standardi kojima procenjujem šta je dobro, a šta nije, u pogledu roštilja. On je jedan od „krivaca” što mi skoro nikad ne jedemo roštilj na ulici, i generalno u Beogradu po kafanama čak ni ne razmišljamo da ga naručimo, jer svaki roštilj poredimo automatski sa ovim, a obično ne može da se poredi.
Ono što treba posebno istaći je živa pljeskavica od junećeg mesa umešanog sa lukom i u ulju, sa prepečenim hlebom. Bolja od tartar bifteka u najskupljim restoranima.
Kobasice sami prave. Dimljenje vešalice su takođe fantastične. Verovatno nikada nisam jeo bolji roštilj od ovoga. Kada smo u Valjevu, ovo nam je jedna od redovnih destinacija, makar došli samo na dva dana, trudimo se da nam bar jedan obrok bude kod Bore u Rosuljama.
Sve tekstove istovremeno objavljujem na platformama TripAdvisor i FourSquare