Kafana Pećinar je pokidala!

Preporučujem kafanu Pećinar u Ljubišu

Sa druge strane vrha Tornik kod Zlatibora, u selu Ljubišu, nalazi se sjajna kafana Pećinar.

Imaju samo 3 jela u ponudi; predjelo, pastrmku (koja je besprekorno sveža, pošto imaju svoj ribnjak iza kafane) i teletinu pod sačem.

Dva predjela su bila toliko obilna da su dvoje od nas petoro odustali od glavnog jela. U tom predjelu sve je bilo apsolutno fantastično: projara, paprika iz turšije, cvekla sa belim lukom, ajvar, kajmak, domaći stari sir, kriške krompira sa slaninom, pita sa zeljem, kiselo mleko, oval pršute, suvog vrata, kobasice… možda sam čak nešto i zaboravio.

Mi smo prvo naručili neki sok od malina koji je bio jako gust i dobar, iako je sezona maline prošla. Pošto smo bili prvi gosti tog dana, poslužili su nam i rakiju medovaču sa propolisom, potpuno neverovatnog ukusa. Takvu medovaču nikad nisam pio. Posle predjela sam pojeo malo teletine pod sačem, koja je bila toliko lepa da mi prosto bi žao što ne možemo da pojedemo sve što smo dobili. Ipak, oni su nam na kraju spakovali sve što nismo pojeli i poklonili nam pola litre vina da imamo za uz put.

Ambijent je jako lep, čak imaju i sobe u kojima može da se prenoći. Tu smo svratili na ručak, ali sam odlučio da ću da dođem tu prvom sledećom prilikom na nekoliko dana. Sve u svemu, najtoplije preporuke – kafana Pećinar u Ljubišu.

Sve tekstove istovremeno objavljujem na platformama TripAdvisor i FourSquare

0 0 votes
Article Rating

Uglavnom kratko. Uvek istinito. Hranu ne slikam.

0
Would love your thoughts, please comment.x